Är Bigcommerce en bra plattform för svensk e-handel?

Bigcommerce är en ledande SaaS-tjänst (Service as a Software) för e-handel, och används av över 60 000 webbutiker globalt. Trots sin bas i Austin, Texas, är plattformen också känd på den europeiska marknaden, särskilt i Spanien och Tyskland. Nu planerar Bigcommerce att expandera till den nordiska marknaden, vilket innebär att plattformen snart kan bli populär även i Sverige.

Fördelar med Bigcommerce för den svenska marknaden

Bigcommerce erbjuder en funktionalitet som kallas “Multi-Storefront”, vilket möjliggör för användare att skapa unika kundupplevelser för olika geografiska marknader och segment. Denna funktion är särskilt användbar för svenska e-handlare som vill anpassa sina butiker till specifika kundbehov. Med Multi-Storefront kan användare driva olika webbutiker med unik design, språk och produkter, samtidigt som de hanterar data centralt.

Så fungerar Bigcommerce

Bigcommerce fungerar likt andra e-handelstjänster inom segmentet SaaS. Användare kan registrera sig gratis för att testa systemet och får tillgång till kundtjänst, webbhotell, domän, appar och teman. En av de största fördelarna med Bigcommerce är dess skalbarhet. Plattformen är inte bara skapad för B2C, utan även för B2B, vilket gör den till en hybridlösning för e-handel.

Integrationer och marknadsföring

Bigcommerce är kompatibelt med flera sociala medier och marknadsplatser, inklusive Facebook, Instagram och Google Shopping. Det är också integrerat med moderna POS-lösningar, vilket möjliggör försäljning både online och i fysiska butiker.

Bigcommerce vs. Shopify

En skillnad mellan Bigcommerce och Shopify är att Bigcommerce har fler inbyggda funktioner medan Shopify erbjuder ett större utbud av appar. En fördel med Bigcommerce är att den kan integreras med andra CMS, som WordPress, vilket inte är möjligt med Shopify. Trots dessa skillnader ligger Shopify steget före Bigcommerce på den svenska marknaden på grund av fler svenskutvecklade tredjepartslösningar.

För att läsa mer om hur Bigcommerce kan gynna din svenska e-handel, besök denna artikel.

Share